3 dingen die u absoluut niet moet doen wanneer u gaat beleggen in woningen!

Valkuilen zijn er in elk vak. Voor een beginnende vastgoed belegger moet u voorkomen dat u uw geld kwijtraakt door  onnodige fouten te maken. Om u op weg te helpen heeft Property Professional speciaal voor u een lijstje gemaakt met veelvoorkomende starters fouten.

 

Valkuil 1: Huis kopen boven de marktwaarde

Het lijkt voor de hand liggend, maar het kan zijn dat u helemaal verliefd bent geworden op een woning en er meerdere kopers zijn die deze woning willen. Omdat u graag wilt winnen biedt u dus het hoogste bedrag waardoor u uiteindelijk veel meer betaald dan wat de woning eigenlijk waard is.  Wanneer u meer betaald dan de woning waarde is het lastig om de woning te verkopen tegen een hogere prijs en is de kans groot dat u verlies zult maken.  U bent dus eigenlijk bij voorhand al gedoemd tot een verlies in vermogen. Daarom is het belangrijk om een checklist te gebruiken wanneer u een beleggingswoning koopt.

Dus koop nooit een woning boven de marktwaarde!

 

Valkuil 2: Huis kopen op een veiling.

Een huis kopen op een veiling is een vak apart. Heel factoren spelen een rol waardoor de kans groot is dat u een miskoop maakt. Vaak op veilingen zijn er betrouwde gezichten die elkaar al kennen en bepaalde huizen voorhand al gunnen. Als nieuwkomer is het erg lastig hiertussen te komen.  Als u hier toch tussen komt en de woning tegen ene schappelijke prijs heeft gekocht weet u niet de staat van de woning. Het kan maar zo zijn dat er heel veel moet worden verbouwd voordat de woning enigszins woonbaar is. Daarnaast komt het ook vaak voor dat bij veiling woningen er nog huurders inzitten die iet weg willen. Om deze huurders eruit te krijgen is een heel gedoe, vooral hoe in Nederland de huurders vrij goed beschermd zijn.  Als u wat meer ervaring heeft kunt u zich begeven op een veiling toch is het altijd beter om rechtstreeks contact te hebben met de huiseigenaar voordat een woning wordt geveild.

Dus als startende belegger niet kopen op een veiling!

 

Valkuil 3: Weinig onderzoek doen

Het kan zijn dat u een goede deal heeft gevonden, woning ver onder de marktwaarde en in een goede staat. Maar door de indeling en locatie is het moeilijk om deze woning te verhuren of door te verkopen. Het kan zijn dat u een woning heeft gevonden in een dorpje waar vrijwel niemand wilt wonen, om hiervoor een huurder te vinden of een koper kan de nodige kosten met zich meebrengen. Het huis staat hele lang leeg waardoor u dus maandelijkse inkomsten misloopt.  Als startende woning belegger is het dus verstandig om een woning te kopen in de grotere steden van Nederland omdat deze vaak in trek zijn en makkelijker kunnen worden verhuurd. Hierdoor verkleint u het risico dat u geen huuropbrengsten zou kunnen krijgen.

Hoe beginnen als woningbelegger?

Als startende woning belegger is het dus handig om advies in te schakelen van een beleggingsexpert. Maar met deze 3 tips kunt u zich al handig uit te voeten maken. Nu dat u als beginnende belegger de drie dingen weet die u absoluut niet moet doen wanneer u gaat beleggen in woningen, bent u 1 stap dichterbij een uw eerste beleggingswoning.

Beleggingsexpert inschakelen

Wilt u heel graag beleggen maar heeft u nog begeleiding nodig, dan kan Property Professional u begeleiden tijdens het aankoop proces. Wij kunnen u in contact brengen met huiseigenaren die hun woning onder de marktwaarde willen verkopen. Wij kunnen voor u onderzoeken hoeveel huuropbrengsten een woning zal kunnen opleveren, en het beheer voor u uithanden nemen. Kortom Property Professional begeleidt u door het proces van het kopen van een beleggingswoning.

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

top