7 manieren hoe u kunt beleggen in onroerend goed

Beleggingspanden

 

De vastgoedmarkt beweegt weer en het is daarom een goed moment om hierin te stappen. Doordat de markt zo breed is hebben wij een overzicht gemaakt voor u van verschillende manieren hoe u kunt beleggen in onroerend goed.

Manier 1 Bestaande woningen opkopen, opknappen en doorverkopen

Een veelvoorkomende manier dat wordt gebruikt door voornamelijk startende vastgoedbeleggers is het opkopen van van bouwvallige huizen ver onder de marktwaarde. Deze vervolgens zo goed laten opknappen en daarna verkopen aan mensen die in het huis willen wonen. Door op deze manier te werken kunt u de woning voor de marktwaarde verkopen. Het verschil tussen de aankoopprijs plus renovatiekosten en de verkoopprijs is dus het te behalen winst.  Deze winst kan hoog oplopen. Hier is echter het risico dat het huis heel erg lang te koop kan staan als er geen koper wordt gevonden. Hoe langer de woning te koop staat des te minder deze waard wordt voor de belegger. Via deze manier is de verkooptijd dus een hele belangrijke factor

Manier 2 Woningen Uitponden

Op deze manier wordt er een woning opgekocht met de intentie om deze te verhuren. Na een aantal jaar is het de bedoeling dat de woning aan de huurder wordt verkocht. Beleggers gaan dus op zoek naar woningen die aantrekkelijk zijn voor huurders die uiteindelijk in de woning willen blijven wonen.  Door woningen uit te ponden kan de belegger rekenen op maandelijkse cashflow en na een aantal jaren genieten van een woningverkoop tegen de marktwaarde.  Hier is het dus belangrijk om ene betrouwbare huurder te vinden, en de wonen zo aantrekkelijk te maken dat de huurder deze graag wilt kopen.

Manier 3 Nieuwe woningen ontwikkelen

Door nieuwe woningen te ontwikkelen investeert u in de nieuwbouw. U kunt pas genieten van inkomsten zodra de woningen zijn opgeleverd. Deze kunt u dan met hoge winsten verkopen. Want u heeft alleen betaald voor de ontwikkel kosten. Toch brengt deze vorm van beleggen risico’s met zich mee. Het duurt vaak lang voordat een woning klaar is, vaak is er groot budget voor nodig, en het kan ook zo zijn dat er geen kopers worden gevonden. Dit is een hele risicovolle manier van beleggen als starter. Omdat u geen idee heeft als er onvoorzienbare kosten erbij zullen komen en als er daadwerkelijk kopers zijn voor het project. Deze vorm van beleggen is meer voor de mensen met meer ervaring.

Manier 4: Commercieel vastgoed opkopen

Het zal u vast niet ontgaan zijn het leegstand probleem waarmee veel commercieel vastgoed mee heeft te maken. Hierdoor staan veel kantorenpanden leeg en zijn de eigenaren snel op zoek naar nieuwe beleggers die hierin willen investeren.  Het voordeel van deze manier van investeren is dat u met grote kortingen zulke panden kunt opkopen.  Het nadeel is dat u veel moet investeren om het gebouw te veranderen, en een nieuw concept te geven. Nu zien we als trend dat veel gebouwen worden getransformeerd naar hotels, studentencomplexen of flexwerkplekken. Om deze transformatie in gang te zetten moet u wel een redelijke goede kennis hebben van vastgoed en voldoende kapitaal.  Deze manier van beleggen in onroerend goed is dus ook niet ideaal voor startende beleggers.

Manier 5: Vastgoed Obligaties kopen

Wilt u beleggen in vastgoed maar heeft u niet het kapitaal om een woning te kopen, dan kan vastgoed obligaties kopen een goede optie voor u zijn. Hier legt u een deel van uw vermogen in, en groeit u vermogen langzaam.  Vaak legt u uw geld vast voor een langere periode en dan aan het einde van deze periode krijgt u uw geld terug vermeerderd met het rendement. U ontvangt dus niet maandelijkse inkomsten maar u ziet u geld wel groeien. Bij deze manier van beleggen in onroerend goed laat u anderen uw vermogen beheren zij beleggen in woningcomplexen of commercieel vastgoed in binnen en buitenland. Zij beslissen wanneer er aankopen en verkopen worden gedaan.  Met uw geld en andere die ook obligaties hebben worden woningen gekocht namens u, zonder dat u precies weet welke gebouwen er worden aangekocht.  Obligaties worden vaak redelijk gezien als veilige beleggingen, maar ook hier kunnen de prestaties tegen vallen. Het is hier lastig om echt inzicht te hebben en wat er precies gebeurt en zeggenschap over het vastgoed dat wordt gekocht.

Manier 6: een Vastgoedfonds oprichten

Manier 6 is door ene vastgoedfonds op te richten. Dit kan zijn met andere vrienden of familieleden, of mensen die u niet kent. Gezamenlijk wordt er een bedrag bij elkaar gezet waardoor de koopkracht wordt vergroot. Met een groot bedrag heeft u meer leverage dan met alleen uw eigen vermogen.  Op deze manier kunt u dus meer huizen laten opkopen of hele nieuwbouwprojecten laten bouwen, wat u niet zou kunnen met alleen uw eigen vermogen. Op deze manier is er een iets betere overzicht van wat er gebeurt en waarna het geld naartoe gaat dan bij een obligatie. Maar ook deze manier is niet geheel geschikt voor een startende belegger, Het beste is als u dit wilt doen samen te werken met ervaren vastgoedbelegger.

Manier 7: Hypotheek geven aan een belegger

Een andere manier die vaak wordt overkeken is het geven van een hypotheek aan belegger. Vaak zijn er beleggers die veel goede deals op tafel hebben, maar omdat hun geld vastzit in ander vastgoed kunnen zij de aankoop niet maken. Zij gaan dan op zoek naar externe financiering. Door zo ene belegger een hypotheek te verstrekken kunt u zelf u rente bepalen dat u hiervoor terug wilt krijgen zolang deze redelijk is. Hierdoor geniet u van maandelijkse inkomsten en heeft u veel gevallen snel uw geld terug wanneer de belegger de woning weer doorverkoopt.

Op welke manieren belegt Property Professional?

Property Professional houdt zich voornamelijk bezig met het uitponden van woningen. Dit zien wij als de meest veilige manier van beleggen in vastgoed. Door beleggingswoningen op te kopen en te verhuren bent u vaak heel snel verzekerd van maandelijkse cashslow, en kunt u de woning op den duur verkopen tegen de marktwaarde. Dit is dus de ideale situatie voor een starter.  De andere manieren van beleggen vinden wij natuurlijk ook heel interessant, momenteel zijn wij nog op zoek naar vermogende beleggers die samen met ons een vastgoedfonds willen oprichten. Wij gaan dan voornamelijk bestaande woningen opkopen, verhuren en uiteindelijk weer verder verkopen na een aantal jaar.

 

Samen werken met Property Professional

Bent u een vermogende belegger die graag een fonds zou willen oprichten? Of bent u een startende belegger die graag woningen wilt ontvangen of een hypotheek wilt verstrekken?  Neem dan gauw contact met ons op.

Property Professional is uw partner in woningbeleggingen.

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published.

top