5 redenen waarom u moet beleggen in vastgoed

 

Beleggen in vastgoed dat klinkt heel eng. Een huis kopen is niet goedkoop. Vooral in deze markt stel je voor dat ik het huis niet meer kan verkopen of met verlies moet verkopen? Dit zijn allerlei vragen die bij u kunnen opkomen als startende vastgoedbelegger.  Dit kunnen goede argumenten zijn waarom u besluit om niet te beleggen in vastgoed. Desondanks deze angsten zijn er toch 5 hele goeie redenen waarom u moet beleggen in vastgoed.

Reden 1 Redelijk veilige investering

Vastgoed is een redelijke veilige investering. Als je kijkt naar het volgende plaatje zie je dat over het algemeen vastgoed altijd in waarde stijgt. Natuurlijk zijn er momenten waardoor de prijs ff inzakt, maar toch op de lange termijn stijgt vastgoed altijd in waarde.

Reden 2 Iemand heeft altijd een huis nodig

Een huis is een van de basisbehoeftes die iedereen nodig heeft. Zoals we zien blijft de wereld maar groeien, en stijgt het bewonersaantal van Nederland. Dit houdt in dat al deze mensen onderdak nodig hebben. Met dit in gedachte is de kans redelijk groot dat er altijd wel iemand zal zijn die uw beleggingswoning zal willen huren of willen overkopen.

Reden 3 Vaak binnen 20 jaar volledig geld terugverdient

Met een goede vastgoedbelegging kunt u uw belegging binnen 20 jaar volledig terugverdienen. Als u in deze 20 jaar uw vastgoed belegging verhuurt heeft u aan huuropbrengsten alleen al het totale bedrag terugverdiend. Zelfs bij tijdelijke leegstand. Besluit u daarna de woning te verkopen heeft u dus uw investering volledig terug door de huuropbrengsten en daarnaast nog het volledige bedrag als winst door verkoop.

Reden 4 Hoger rendement dan bij sparen

Heeft u veel vermogen dan is het u vast niet ontgaan dat de rente momenteel zo laag staat dat er er vrijwel niks aan wordt verdiend. Het is zelfs zo laag dat u geld amper de inflatie kan bijhouden en dus zijn waarde verliest.  Met een beleggingswoning kunt al gauw een rendement verdienen van 7% Met zo een beleggingswoning kunt u investering binnen ongeveer 15 jaar terugverdienen. Terwijl door te sparen uw vermogen amper of helemaal niet groeit.

Reden 5 U laat uw geld voor u werken

Als u een huis koopt met de intentie om het te verhuren ontvangt u maandelijkse huuropbrengsten. Zolang er dus huurders in uw beleggingswoning zitten krijgt u maandelijkse cashflow. Bij een stedelijke woning kunt u al gauw een maand salaris ontvangen en dat terwijl u niet fysiek aanwezig hoeft te zijn, of zich wekelijks van 9 tot 5 hoeft te zwoegen. Door de beleggen in vastgoed laat u uw geld voor u werken in plaats van te werken voor uw geld.

Hoe kunt u beleggen in Vastgoed?

Als u overtuig bent om te beleggen in vastgoed is het een goed idee om u hierin te verdiepen of te laten adviseren. Niet elke aankoop is namelijk een goede belegging.  Het is belangrijk om na te gaan wat een goede beleggingswoning maakt.

Klik hier als u de 3 vereisten wilt weten van een goede beleggingswoning

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published.

top