De 3 belangrijkste vereisten van een goede beleggingswoning

Beleggen in Vastgoed, vergroot uw vemrogen

Beleggen in Vastgoed, vergroot uw vemrogen

U bent een startende belegger op de vastgoedmarkt. U wilt graag uw eerste of een van uw eerste beleggingswoningen kopen. Waarop moet u letten, en wanneer maakt u een goede aankoop? Wij bij Property Professional hebben 3 vereisten wanneer wij beleggen in vastgoed en zullen deze met u delen.

Vereiste 1: Altijd kopen onder de marktwaarde

Beleggen in vastgoed is een redelijke goede en stabiele investering, toch kan er het een en ander foutgaan. Het is en blijft een risico die u neemt. Om de risico’s zo goed mogelijk te dekken moet u altijd uw beleggingswoning kopen onder de marktwaarde. Als er bijvoorbeeld iets gebeurt waardoor u de woning snel moet verkopen, heeft u op deze manier de financiële ruimte om de woning onder marktwaarde te verkopen en toch nog break even komen te staan. Terwijl als u de prijs van de woning daadwerkelijk had betaald zal de kans groter zijn dat u een verlies zou hebben gemaakt van ene paar duizenden euro’s.
Daarnaast door goedkoper in te kopen, kunt u ook sneller uw belegging terug verdienen. Stel u voor u koopt een huis met een marktwaarde van €200.0000 voor dit bedrag en verhuurt het voor €1000 per maand. Terwijl u een vergelijkbare woning kunt kopen met een marktwaarde van €200.000 maar voor een bedrag van €170.000 en deze ook kan worden verhuurt voor €1000 per maand. Zou u met de tweede woning eerder u geld terug hebben verdiend en is als u de woning snel zou moeten verkopen zou u toch nog winst maken als u het onder marktwaarde verkoopt.

Vereiste 2 Beleggingswoning moet makkelijk verhuurbaar zijn

Property Professional gaat voornamelijk op zoek naar huizen in de G4 steden, omdat in deze steden steeds meer mensen trekken en er voldoende vraag is naar woningen. Hierdoor is de kans op leegstand klein en bent u bijna altijd verzekerd van een hoge huurprijs. Met dit in gedachte wordt beleggen redelijk veilig. Omdat er mensen altijd een woning nodig hebben kunt u deze vrijwel meteen verhuren, en als u zou moeten verkopen is de kans groot dat iemand bereid is een prijs in de buurt van uw vraagprijs te betalen.

Vereiste 3 Een minimaal netto rendement van 5%

Het bruto rendement wordt berekend door de huuropbrengsten te verdelen door het verkoopbedrag. Maar als u een beleggingswoning koopt om te verhuren komen er allerlei extra kosten bij kijken zoals belasting, onderhoud, beheer en andere kostenposten. Wanneer u al deze kosten inzichtelijk heeft gemaakt, moet de beleggingswoning minstens 5% rendement opleveren. Met deze 5% heeft u dus als u alleen maar verhuurt de woning in 20 jaar terugverdiend. Als het langer dan 20 jaar duurt vinden wij de beleggingswoning iets te risicovol.

Waar moet u nog meer naar kijken bij beleggen in vastgoed?

Natuurlijk zijn er allerlei anderen factoren die een rol spelen wanneer u wilt beleggen in een beleggingswoning. U kunt voor uzelf ook nog een aantal andere factoren laten meewegen wanneer u een woning koopt. Wat voornamelijk belangrijk is dat u naar het zakelijke aspect kijkt wanneer u een beleggingswoning koopt, en niet zozeer emotioneel eraan gehecht bent. U heeft als doel om uw te vermogen te vergroten. Hierdoor kan het zijn dat het soms handiger is om de woning te verkopen in plaats van te denken dat dit u een speciale band heeft met het pand.

Nu dat u de 3 belangrijkste vereisten van een beleggingswoning weet, kunt u op zoek gaan naar een woning die bij u past. Heeft u geen idee waar u moet beginnen met zoeken? Laat Property Professional u helpen.

Wij krijgen wekelijks interessante beleggingswoningen binnen. Neem contact met ons op en wie weet hebben wij een beleggingswoning voor u gereed.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

top